pinterest

Je woningwaarde laten stijgen met je tuin doe je zo!

Een huis met een tuin heeft de voorkeur van veel mensen, en hoe meer grond een huis heeft, hoe hoger de waarde ervan wordt. Door daarnaast een prachtige tuin aan te leggen, kun je de woningwaarde nog verder verhogen. Hoewel het aanleggen van een tuin een flinke investering kan zijn, betaalt het zich ook zeker uit. Ben jij benieuwd wat jij moet doen in je tuin om je woningwaarde te laten stijgen, lees dan snel verder.

Een tuin met veel privacy

Veel mensen vinden het erg prettig wanneer ze kunnen genieten van een tuin met veel privacy. Dit kun je uiteraard creëren door het aanleggen van schuttingen of hagen en door de aanleg van verschillende terrassen met of zonder overkapping. Om meer privacy te realiseren kun je ook gebruik maken van mooie plantenbakken met hoge struiken of bomen erin.

Een overkapping of tuinkamer

Een mooie grote overkapping, bijvoorbeeld gemaakt van duurzaam hout, kan de waarde van je woning doen stijgen. Het bouwen van een tuinkamer is al helemaal een goede investering voor je woning. Met het bouwen van een tuinkamer creëer je vaak extra vierkante meters en een tuinkamer kun je voor veel doeleinden gebruiken, gebruik het als thuiskantoor, een extra eetkamer of maak je eigen thuis gym.

Leg een zwembad aan

Als je een liefhebber bent van zwemmen, is het overwegen van de aanleg van een zwembad in de tuin het overwegen waard. Een zwembad kan de waarde van je huis met wel 5 tot 10% verhogen. Hoewel de aanleg van een zwembad een aanzienlijke investering is, kan het zich zeker terugbetalen bij een eventuele verkoop. Elementen die kunnen zorgen dat je huis meer waard wordt door een zwembad, zijn o.a. door een zwembad verwarming aan te leggen, bijvoorbeeld door een warmtepomp voor het zwembad, maar ook door het gebruik van duurzame materialen.

Een tuinhuis of schuur

Door een tuinhuis of schuur te bouwen in de tuin, kan je ook de woningwaarde laten stijgen. Veel mensen hebben belang bij extra opslagruimte en dit kan simpel worden gerealiseerd door het bouwen van een tuinhuis of schuur. Bij het bouwen van een tuinhuis of schuur is het belangrijk om te letten op het gebruik van duurzame materialen en dat het bouwwerk goed past bij de rest van de tuin en huis.

Een mooi tuinontwerp

Tot slot, een mooi tuinontwerp draagt ook zeker bij aan waardevermeerdering van je woning. Zorg dat de tuin mooi aansluit bij je huis qua stijl en omgeving. Door verschillende bloemperken, een grasveld, bomen en struiken aan te leggen krijg je een mooi gebalanceerde tuin en dat doet zeker goed voor je woningwaarde.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen